Blog

KOXX kokkerelt – Hoevekip met hartige rabarber

In de lente valt er vanalles te plukken op onze kweekvelden: courgettes, allerlei slasoorten, spinazie, lenteradijsjes en natuurlijk ook rabarber. Rabarber is je zeker niet onbekend. Het is een groente met een unieke smaak die vooral populair is om haar…

Lees meer

Puur van’t kweekveld – kruidendrankjes en iceteas

Springcocktail Naast alcoholische dranken, frisdranken of fruitsappen, is het bij mooi weer heel verfrissend om koude kruidendrankjes of iceteas te serveren. Om deze drankjes te maken kan je met vers of gedroogd kruid werken. Hieronder leggen we jullie uit hoe…

Lees meer

Puur van’t kweekveld – Infusies en thees

Tekst door KOXX Thee van zelfgeplukte, verse bloemen en planten is niet alleen lekker maar ook nog gezond. Niet alle kruiden zijn altijd voorhanden, omdat het niet het goede seizoen is of omdat ze in een andere omgeving groeien. Gelukkig kun je…

Lees meer

Atelier KOXX

WORKSHOPS  Atelier KOXX start met een workshoppakket waarbij je met dezelfde groep mensen één keer per maand samenkomt en de workshop volgt. In totaal bestaat het pakket uit 5 lessen, met telkens een ander thema. Samen met de chef maak je de gerechten klaar en schuif je…

Lees meer

Puur van’t kweekveld – Warme appeldrank met hibiscus

Gelukkig laat de echte winter nog wat op zich wachten, maar warme dranken zijn helemaal ok nu de kille avonden terug zijn. Ze vertegenwoordigen het beste wat de herfst te bieden heeft. Recept door KOXX Warme appeldrank met hibiscus Recept…

Lees meer

KOXX kokkerelt – Filet van Skrei

Skrei, ‘zwerver’ of ‘reiziger’ in het Noors, is een winterkabeljauw afkomstig uit het Noorden. Tijdens de wintermaanden maakt deze vis een lange tocht richting de Lofoten. Tijdens zijn trek eet de kabeljauw minder en ander voedsel dan in de Barentszee….

Lees meer