Terug naar het overzicht

Puur van’t kweekveld – kruidendrankjes en iceteas

Springcocktail

Naast alcoholische dranken, frisdranken of fruitsappen, is het bij mooi weer heel verfrissend om koude kruidendrankjes of iceteas te serveren. Om deze drankjes te maken kan je met vers of gedroogd kruid werken. Hieronder leggen we jullie uit hoe je de lente in je glas kan toveren. 

In onze springcocktail werken we met een melange van gedroogde rozenbottel en hibiscus van onze velden. Aan die ingrediënten worden niet alleen tal van voordelen voor de gezondheid toegeschreven, maar het is vooral geweldig verfrissend. 

Wist je dat? 

Alle drink- of eetbare kruiden kunnen worden gebruikt om koud te laten infuseren, macereren. Of je gebruikt ze afzonderlijk, of in mengeling met andere kruiden. 

Wat heb je nodig? 

  • 1 eetlepel rozenbottel-hibiscusmelange 
  • 1 eetlepel kaneel
  • 5 kruidnagels 
  • 10 geplette kardemomzaden
  • Bosje verse munt 
  • 2 limoenen of citroenen 
  • 2 sinaasappels 
  • ½ liter spuitwater 
  • Honing of siroop 

Aan de slag! 

Laat de melange samen met de kaneel, kruidnagels en kardemomzaden in 1 liter warm water van 90° trekken. Terwijl het afkoelt, voeg je er een bosje verse munt bij. 

Dat moet minstens twee uur in de koelkast verder trekken voor een optimale smaak. Daarna moet je alles afzeven en er versgeperst sap van twee limoenen/citroenen en twee sinaasappels aan toevoegen. 

De volgende stap is het toevoegen van spuitwater. Je kan dan ook nog zoeten met honing of siroop, maar dat is niet noodzakelijk. 

Afwerken doe je met een limoen- of citroen- en sinaasappelschijfje en verse muntblaadjes. 

Cheers!