Terug naar het overzicht

Puur van’t kweekveld – Warme appeldrank met hibiscus

Gelukkig laat de echte winter nog wat op zich wachten, maar warme dranken zijn helemaal ok nu de kille avonden terug zijn. Ze vertegenwoordigen het beste wat de herfst te bieden heeft.

Recept door KOXX

Warme appeldrank met hibiscus

Recept voor 4 personen

Appeldrank

  • 1 kg appels
  • 100gr fijne kristalsuiker
  • 1 liter water
  • 30gr gedroogde hibiscus
  • 4 plukjes munt
  • 4 partjes limoen

Snijdt de appel elk in vier parten en doe deze samen met de suiker, het water en de gedroogde hibiscus in een grote pan. Breng dit aan de kook, draai het vuur laag en laat alles 30 minuten zachtjes trekken.

Schenk de appeldrank door een fijne zeef. Voeg de Calvados toe en schenk de appeldrank in glazen. Serveer ze met een limoenpartje en een takje munt.


Vers Geplukt
Hibiscus is een eenjarige struikachtige plant. Na het uitvallen van de bloemen zwellen de rode kelken op klaar om geoogst te worden. Dit gebeurt met de hand, waarna de hibiscusbloesem gedroogd wordt en verwerkt tot kruidenthee. Het heeft een bittere, zure smaak lijkend op cranberries en kan zowel warm als koud worden genomen.